به همت بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) برگزار شد؛ نشست آموزشی و علمی کنترل بیماری های منتقله از راه پشه آئدس
به همت بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) وبینار آموزشی بیماری های منتقله از طریق پشه آئدس برگزار شد.
به همت بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) وبینار آموزشی بیماری های منتقله از طریق پشه آئدس برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی بیمارستان حضرت علی اصغر (ع)، رئیس بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) با قدردانی از تیم اجرایی و دبیر علمی این وبینار آموزشی، در خصوص برگزار این وبینار گفت: با توجه به مشاهده پشه آئدس مهاجم در برخی مناطق کشور، این وبینار آموزشی درباره بیماریهای ناشی از گزش این پشه، راههای پیشگیری و درمان آن برگزار شد.
به گفته دکتر «علی اکبر کدیور» در این دوره آموزشی۱۴۰ نفر به صورت وبینار و بالغ بر ۵۰ نفر به صورت حضوری شرکت کردند.
دکتر «اورنگ ایلامی» فوق تخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز به عنوان دبیر علمی این وبینار در مورد انواع پشه آئدس، راههای انتقال بیماری ، نشانه ها، درمان و پیشگیری توضیحاتی ارایه داد.
این عضو هیات علمی دانشگاه گفت: تب دانگ، نام یک بیماری ویروسی است که به دو شکل معمولی و خونریزیدهنده بروز میکند و به آن تب استخوانشکن هم میگویند.
دکتر ایلامی خاطرنشان کرد: این بیماری به وسیله پشهای به نام آئدس اجیپتی به انسان منتقل میشود. اگرچه این پشه در مناطق استوایی، جنوب شرق آسیا، آمریکای جنوبی و آفریقا دیده میشود، ولی میتواند به وسیله مسافران یا حمل و نقل کالا به سایر کشورها هم گسترش یابد.
این فوق تخصص بیماری های عفونی و گرمسیری افزود: مرحله حاد بیماری همراه با تب و درد عضلانی حدود یک تا دو هفته طول میکشد و برای درمان این بیماری مراجعه به مراکز درمانی الزامی است.
او ادامه داد: باید بیمار به دقت تحت نظر قرار گیرد و در صورت لزوم اکسیژن یا مایعات وریدی برایش تجویز و از مصرف خودسرانه مسکنها خودداری شود، زیرا ممکن است موجب تشدید مشکلات خونریزی شود.
دکتر ایلامی بیان کرد: تنها راه مؤثر مبارزه با این بیماری مقابله با پشه ناقل آن است؛ بههمین دلیل بهسازی محیط زیست از طریق جمع آوری زبالهها و مکانهایی که ممکن است آب باران و آبهای سطحی در آنها ذخیره شود از اقدامات ضروری است.
پایان خبر