زنگ خطر در فصل سرما؛
بیماران دیابتی بیش از دیگران در معرض خطر آنفلوانزا

با شروع فصل سرد سال، شیوع بیماریهای تنفسی بهویژه آنفلوانزا افزایش مییابد. آنفلوانزا یک بیماری ویروسی حاد دستگاه تنفسی است که از طریق سرفه، عطسه، صحبت کردن و تماس با سطوح آلوده منتقل میشود و میتواند باعث بروز علائمی مانند تب، سرفه، گلودرد، بدندرد، ضعف و خستگی شدید شود و میتواند تمامی گروههای سنی را درگیر کند، اما برخی افراد از جمله بیماران مبتلا به دیابت در معرض خطر بیشتری برای بروز عوارض شدید این بیماری قرار دارند.
به گزارش روابط عمومی بیمارستان حضرت علی اصغر(ع)، سوپروایزر آموزش بیماران بیمارستان حضرت علی اصغر(ع) با توجه به این که بیماران مبتلا به دیابت در معرض خطر بیشتری برای بروز عوارض شدید این بیماری قرار دارند در این باره گفت: بیماران مبتلا به دیابت به دلیل کاهش کارایی سیستم ایمنی و نوسانات قند خون، در صورت ابتلا به آنفلوانزا ممکن است دچار افزایش شدید قند خون، کتواسیدوز دیابت، عفونتهای ریوی مانند ذاتالریه و نیاز به بستری در بیمارستان شوند. به همین دلیل، آنفلوانزا در بیماران دیابتی میتواند شدیدتر، طولانیتر و پرعارضهتر از افراد سالم باشد.
«راحله واردی» با تاکید بر این که پیشگیری مؤثرترین راه مقابله با آنفلوانزا بهویژه در گروههای پرخطر است گفت: از مهمترین اقدامات پیشگیرانه می توان به تزریق سالانه واکسن آنفلوانزا (بهویژه برای بیماران دیابتی، سالمندان، زنان باردار و بیماران مزمن)، شستوشوی مکرر دستها با آب و صابون یا محلولهای الکلی، استفاده از ماسک در محیطهای شلوغ و مراکز درمانی، پرهیز از تماس نزدیک با افراد دارای علائم تنفسی، تهویه مناسب فضاهای بسته، استراحت کافی، تغذیه سالم و مصرف مایعات به میزان کافی، اشاره کرد.
وی افزود: بیماران دیابتی در فصل سرد باید علاوه بر رعایت نکات عمومی؛ کنترل منظم قند خون را جدیتر دنبال کنند، در صورت بروز علائمی مانند تب، سرفه، گلودرد یا بدندرد، در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنند، از قطع خودسرانه انسولین یا داروهای خوراکی دیابت در زمان بیماری خودداری کنند و برنامه غذایی و مصرف مایعات را طبق توصیه پزشک تنظیم نمایند.
پیشگیری، آگاهی و اقدام بهموقع میتواند نقش مؤثری در کاهش عوارض آنفلوانزا و حفظ سلامت بهویژه در گروههای پرخطر داشته باشد.
پایان خبر
نظر دهید