تاریخچه و معرفی مرکز آموزشی درمانی حضرت علی اصغر(ع)

  • بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) در زمینی به مساحت 11 هزار متر مربع با زیربنای ۷۶۳۳ مترمربع و فضای سبز 4۰۰۰ متر مربع در خیابان مشکین فام روبروی هتل هما واقع شده است.  این مجموعه که تا قبل از انقلاب اسلامی ایران از جمله بناهای سازمان شیر و خورشید سرخ (هلال احمر) شمرده می‌شد، در سال ۱۳۶۶ به عنوان بیمارستان مورد بهره‌برداری قرار گرفت. این بیمارستان در آن زمان به عنوان  بیمارستان کودکان محسوب می گردید. طی سال های بعد با اضافه شدن بخش نورولوژی اطفال، بیمارستان به فعالیت خود ادامه داده و از سال ۱۳۶۹ تا ۱۳۸۱ با افزودن بخش جراحی ترمیمی و پلاستیک، بیماریهای خون و سرطان اطفال ادامه فعالیت نموده است.

  • از سال ۱۳۸۲با انتقال بخش های اطفال و جراحی پلاستیک  به بیمارستان نمازی، و راه اندازی ۲۴ تخت سی سی یو ، ۳۶ تخت داخلی و ۴ تخت آی سی یو با کاربری جدید ادامه کار داد. در سال ۱۳۸۳ اتاق عمل با عمل های جراحی عمومی و چشم و گوش و حلق و بینی راه اندازی گردید که در سال ۱۳۸۴ عملهای جراحی پلاستیک نیز به آن افزوده گردید، همچنین با اضافه شدن دستگاه های سنگ شکن در سال ۱۳۸۶ به فعالیت‌های خود در این زمینه افزود.

  • در سال ۱۳۸۹ با انتقال دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی به مکان جدید و افزایش وسعت فیزیکی بیمارستان، با افتتاح بخش داخلی جدید با ۳۶ تخت ، و در مجموع با ۱۴۰ تخت تا کنون به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

  • در سال ۱۳۹۰ بخش همودیالیز بیمارستان با ظرفیت دو تخت بهره‌برداری شد چند ماه بعد تعداد تخت های این بخش به سه افزایش یافت. همچنین بخش‌ داخلی عمومی به دو بخش جداگانه زنان و مردان تقسیم شد.

  • از جنبه پاراکلینیک نیز بخش رادیولوژی بیمارستان به دستگاه سی‌تی‌اسکن مجهز گردیده است و بیماران این مرکز از مراجعه به سایر مراکز برای انجام این خدمات بی‌نیاز شده‌اند.

  • در مردادماه ۱۳۹۱ نیز با انتقال بخش اتفاقات مسمومیت ها از بیمارستان شوشتری به این مرکز، بیمارستان به تنها مرکز تخصصی مسمومیت‌ها در استان فارس تبدیل شده است.

  • در اسفند ماه سال ۱۳۹۸با  شروع پاندمی بیماری کرونا(covid ۱۹) بیمارستان به مرکز مراقبت بیماریهای تنفسی در زمان بحران تبدیل گردید، در اردیبهشت سال ۱۴۰۱ طی پانصد و هشتمین نشست ستاد کرونا توسط رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز اعلام گردید بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) به وضعیت عادی خدمات رسانی بازگشت.

  • بنای ابتدایی ساختمان بیمارستان در سال ۱۳۵۳در قطعه زمینی به مساحت ۱۱۴۸۹ متر مربع با هدف احداث شیرخوارگاه تحت نظارت جمعیت شیر و خورشید سرخ آن زمان آغاز گردید. پس از اتمام ساختمان، در مرحله تکمیل تجهیزات باقی‌ماند و هیچ‌گاه کاربری پیش‌بینی شده را پیدا نکرد. در سال ۱۳۶۶ با انتقال مالکیت ساختمان به سازمان بهداری، به عنوان بیمارستان کودکان و با اسم مبارک حضرت علی اصغر (ع) شروع به فعالیت نمود. رخدادهای مهم سالیان فعالیت بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) در نمودار زیر به تصویر کشیده شده است.